CijferMeester Cases | Financiering

Hoe de Amsterdamse CijferMeester financiering regelde voor twee ondernemers

CijferMeester heeft in Nederland meer dan 60 kantoren. Het Amsterdamse kantoor, vlakbij Artis, wordt geleid door Marius Weiland. Van huis uit business controller, helpt hij ondernemers nu met verscheidene vraagstukken, allen onderbouwd vanuit een goed opgezette boekhouding en structuur. Vragen die regelmatig voorbijkomen vanuit ondernemers:

  • Waar kan ik financiering krijgen?
  • Hoe weet ik of ik niet te veel rente betaal?
  • Zijn de voorwaarden van de lening wel goed?

Voorheen waren dit vragen die niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden waren. Nu CijferMeester gebruik maakt van het LoanStreet dashboard, is het voor Marius vaak wel mogelijk om een ondernemer snel te laten weten hoe groot zijn kans op financiering.

Ondernemers actief benaderen

De CijferMeester organisatie was al een tijdje op zoek naar een oplossing om klanten met financieringsbehoefte goed te kunnen helpen. Uiteindelijk hebben ze voor LoanStreet gekozen. Een belangrijk argument hierbij was het koppelen op de online boekhouding, waardoor een real-time kredietscore gegenereerd wordt en de prestaties van de onderneming vervolgens gematched worden aan de acceptatiecriteria van de 17 belangrijkste financiers. Dit proces loopt erg soepel, waardoor er veel minder tijd nodig is om voor een ondernemer de financieringsopties in kaart te brengen. Dit was voor Marius reden om actief zijn klanten te gaan benaderen. Sommige om aan te geven dat ze nu voor een eenvoudige kredietcheck nu bij CijferMeester Amsterdam terecht kunnen, anderen omdat hij in LoanStreet al zag dat er een financieringsbehoefte was bij die onderneming en hij proactief advies kon geven. Dit leidde de afgelopen week al tot 2 succesvolle aanvragen met scherpe rentes.

Een perfecte administratie

De basis voor het snel en eenvoudig in kaart kunnen brengen van de financieringsopties ligt voornamelijk in het werk dat Marius daarvoor al doet. Hij zorgt er namelijk voor dat de administraties van zijn klanten altijd perfect op orde zijn. Goede rekeningschema’s, correcte boekingen, juistheid, periodiciteit, aan alles wordt gedacht. De koppeling van LoanStreet met Twinfield doet vervolgens de rest.

Betrouwbare support

Naast de boekhoudkoppeling, is de betrouwbare support vanuit LoanStreet een andere reden geweest om voor de oplossing te kiezen. Het koppelen en financiering aanvragen werkt eenvoudig en vaak soepel. Als er dan toch een keer wat is, dan wordt dit eigenlijk altijd wel binnen een werkdag opgelost. Een ander positief onderdeel van de support is de interpretatie van de grootboekrekeningen. Hiervoor heeft het team tijdens de onboarding van CijferMeester ervoor gezorgd dat onze standaard altijd herkend wordt. Het gevolg hiervan: een kredietcheck die altijd een juiste uitslag geeft voor mijn klanten. En dat bleek vorige week maar weer eens: 2 offertes die uitmondden in 2 deals en precies bij de financiers die bij LoanStreet naar voren kwamen.

Eensmanszaak

Uw eigen bedrijf
Geen personeel

VOF

Vennootschap onder firma
Samen ondernemen

Maatschap

Uw eigen bedrijf
Ondersteuning samen doen

BV

Vanaf € 1 kapitaal
Aandelen op naam

NV

Vanaf € 45.000 kapitaal
Aandelen vrij verhandelbaar

Stichting

Ideële doelstelling
Lidmaatschap niet mogelijk

Vereniging

Leden met zelfde belang
Geen winstoogmerk

Expat

Nederlander in buitenland
Buitenlander in Nederland

Waarmee kunnen wij u helpen?