Corona informatiepagina FASE 3

Deze webpagina wordt gedurende de dag geactualiseerd zodra er nieuws is. Bent u eerder op deze pagina geweest, dan ziet u de wijzigingen wellicht niet. Ververs de pagina (druk op F5) om de nieuwste versie te zien.
Laatste update 25 januari 10:15 uur

Coronavirus: maatregelen voor banen en economie

Het kabinet heeft onlangs het derde pakket aan coronasteunmaatregelen bekendgemaakt. Het pakket 3.0 gaat gelden vanaf 1 oktober 2020 en loopt door tot en met juni 2021 tot en met juni 2021.
Voor maatregelen genomen vóór 1 juli (FASE 1), klik hier.

Voor maatregelen genomen vóór 1 juli (FASE 2), klik hier.

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW3)

De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus en overheidsmaatregelen daar tegen kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Voor meer informatie zie website Rijksoverheid

Meer over de NOW regeling in fase 2.

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL3)

De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers die door corona veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers uit alle bedrijfssectoren komen in aanmerking, met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, publiek bekostigde scholen en instellingen, huishoudens en (internationale) overheidsinstellingen.
Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. De SBI-code die hoort bij uw hoofdactiviteit in het Handelsregister van KVK op 15 maart 2020 telt.
Alleen als u in de vorige subsidieperiode na een herbeoordeling of bezwaar TVL ontving voor een andere SBI-code, komt u ook met deze SBI-code in aanmerking. Het aanvraagsysteem kiest in dat geval automatisch de gunstigste SBI-code.
Voor meer informatie zie website RVO.nl

Meer over TVL fase 2

Tozo 3: inkomensondersteuning en leningen

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis.

De regeling bestaat uit 2 voorzieningen:

  • Een inkomensondersteuning voor levensonderhoud, deze vult het huishoudinkomen aan tot het sociaal minimum.
  • Een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal 10.157 euro.

De regeling is gebaseerd op het al bestaande Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) 2004, maar wordt sneller behandeld en verstrekt. De Tozo heeft tijdelijk soepele voorwaarden vanwege de bijzondere situatie.
Voor meer informatie zie webiste Kamer van Koophandel

Meer over TOZO fase 2

Belastingmaatregelen

De periode dat ondernemers uitstel van betaling of een verlenging van het uitstel kunnen aanvragen, wordt verlengd tot 1 juli 2021. Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. Voor ondernemers die eerder dit jaar al verlenging hadden gekregen, geldt het uitstel nu automatisch tot 1 april 2021. Ook vijf andere belastingmaatregelen worden verlengd tot deze datum, zoals het btw-nultarief op mondkapjes en het fiscaal mogelijk maken van de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen. Daarnaast treft het kabinet twee nieuwe maatregelen. Allereerst geldt er tot 1 april 2021 een btw-tarief van 0% op COVID-19-vaccins en -testkits. Ten tweede stelt het kabinet de opslag voor voorraad- en aanpassingskosten horeca vrij van inkomsten- en vennootschapsbelasting.
Voor meer informatie zie website belastingdienst

Ik heb vragen na bovenstaande informatie mbt de corona maatregelen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • 60+ kantoren
    Altijd één in de buurt!
  • 3000+ klanten
    Bent u de volgende?


Offerte aanvragen